מרק תירס - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק תירס קלאסי ועשיר

כשל המתכונים מציעים להכין מרק תירס מקופסת שימורים, המתכון של דורעם גונט מציע לגשת לסופר ולהשקיע בקלחי תירס טריים ולקבל תוצאה מופלאה

4 מנות דרגת קושי: קל
מרק תירס טרי
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 קלחי תירס טרי (כ-1.5 ק"ג)

1 ליטר חלב 3% שומן
2 עלי דפנה
25 גרם חמאה
1 תפוח אדמה בינוני (כ-200 גרם), קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות (בערך בגודל של גרגרי התירס)
1 כרישה קטנה, החלק הלבן בלבד, פרוסה לטבעות דקות
מלח ופלפל, רצוי לבן

הוראות הכנה

1. בסכין חדה מסירים את הגרעינים מקלחי התירס. שומרים בצד את הגרגרים מקלח אחד. את יתר הגרגרים, יחד עם הקלחים הערומים, מניחים בסיר יחד עם החלב ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מוציאים את הקלחים מהסיר ונפטרים מהם.

2. בזמן שהתירס מתבשל, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה, גרגרי התירס שנשמרו בצד והכרישה, עד שתפוחי האדמה זהובים ומבושלים לגמרי (כ-15 דקות). מורידים מהאש.

3. במעבד מזון או בבלנדר טוחנים את גרגרי התירס שבושלו בחלב. כעת בוחרים בין שתי אפשרויות: למרק חלק לגמרי ועדין מסננים את הגרגרים הטחונים ונפטרים מהמוצקים שנותרו במסננת. למרק סמיך וגס יותר - ממשיכים בלי לסנן (ואפשר גם לסנן חלקית).

4. מוסיפים למרק את תערובת התירס, תפוחי האדמה והכרישה המטוגנים, ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. אוכלים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות