מתכון |

מרק בטטה מעוטר בשמנת

אין מנחם ממנו ביום חורפי ואין קל ממנו להכנה - מרק כתום במרחק שעת בישול ברוטו מכם

ישראל שביט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ישראל שביט, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:שעה
צילום: Getty Images / iStockphoto

רכיבים

  • 1 ק"ג בטטה קלופה וקצוצה

  • 1 בצל קצוץ

  • 5 כוסות ציר ירקות צח או מים

  • שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה

  • מלח, פלפל לבן ואגוזי מוסקט

  • 60 גרם חמאה

הוראות הכנה

מחממים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל עד שייתרכך.

מוסיפים את הבטטה ומבשלים עד שהבטטה מתרככת.

מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומעבדים במעבד מזון או בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

מוסיפים את השמנת המתוקה תוך חימום על אש קטנה. 

מגישים עם עיטור שמנת מתוקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ