קונסומה בקר עם קניידלך גזר וכרישה

מרק צלול ועשיר שיכבב בכל ארוחת חג

קולין גילון, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קולין גילון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
אילוסטרציה של מרק עם קניידלך
צילום: \ Oksanabratanova | Dreamstime.co

רכיבים

למרק:

  • 500 גרם בשר צוואר או כתף בקר נקי משומן
  • 500 גרם זנב בקר נקי משומן
  • 500 גרם עצמות בקר נקי משומן
  • 2 עצמות מעופות או 300 גרם כנפיים של עוף
  • 5 ליטר מים
  • 2 גזרים
  • 1/2 בצל
  • 2 ציפורן
  • 2 שיני שום
  • לפת אחת
  • עלי דפנה
  • ענף טימין
  • כרישה אחת
  • עגבנייה, ללא המיץ והגרעינים
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

לקניידלך:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 1.5 כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • *צרור שמיר קצוץ, להגשה (אם רוצים)

הוראות הכנה

1. מנקים את הבשר: מרתיחים מים קרים בסיר עם העצמות. אחרי המים רותחים, מסננים ושוטפים את העצמות.

2. ממלאים סיר מחדש ב-5 ליטר מים ומרתיחים עם הבשר והעצמות.

3. נועצים בבצל את הציפורן וחורכים מעט מעל הגז את בסיס הבצל בכדי לשחרר טעמים. חוצים את העגבניות, הלפת, הכרישה והגזר. מכניסים את הירקות, את הטימין והשום עם מעט מלח גס וגריגרי פלפל שחור למי הבשר ומרתיחים 4 שעות.

4. מקררים היטב, מגרדים את שכבת השומן שהצטברה מעל המרק ומסננים.

5. מכינים את הקניידלעך: מערבבים את המצרכים עד שמתקבלת בלילה אחידה ומצננים למשך חצי שעה במקרר.

6. את העיסה שהתקבלה מגלגלים לכדורים קטנים ומבשלים אותם בסיר גדול מלא במים רתוחים עם כף שמן, מלח ופלפל לפי הטעם, למשך 20 דקות.

7. חותכים את הגזרים והכרישה דק ומוסיפים לכל צלחת. אם רוצים, מקשטים במעט שמיר קצוץ בכל צלחת ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ