צ'אודר דגים נוסח בוסטון

המרק אמנם מצריך קצת הכנה מראש אבל הוא שווה כל דקה של השקעה

ג'רי ג'קסון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'רי ג'קסון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
מרק דגים
צ'אודר דגים. שימוש בכמה סוגי דגים מעשיר את הטעם צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לציר דגים: 

  • 3 גבעולי סלרי עלים
  • 2 ראשי סלרי
  • 1 קילו דגים זולים במיוחד, עם העצמות.
  • 2 בצל יבש לא מקולף
  • 4 עלי דפנה
  • 2 ליטר מים

למרק:

  • ציר דגים
  • 200 גרם פילה דג סלמון, חתוך לקוביות גדולות
  • 200 גרם פילה דג קוד אירי חתוך לקוביות גדולות
  • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 6 גזר קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1.5 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות קמח מעורבבים עם כוס מים קרים
  • 1 כף פלפל לבן

הוראות הכנה

1. מכינים את ציר הדגים: מחממים סיר בינוני על אש גדולה עם 2 ליטר מים, מוסיפים את הדגים והעצמות, ראשי הסלרי והעלים וכן את הבצל היבש ועלי הדפנה. מבשלים במשך כארבע שעות. מסירים מהאש ומסננים את הציר משאר המרכיבים.

2. מכינים את המרק: מחממים בסיר בינוני על אש גדולה את הציר המוכן מראש. לאחר שהציר רותח מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר ומבשלים במשך כרבע שעה על אש גבוהה.

3. מוסיפים את השמנת מתוקה ומנמיכים את האש לנמוכה מאוד. מבשלים עד לרתיחה.

4. מוסיפים את המלח והפלפל הלבן יחד עם הדגים החתוכים מראש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות נוספות.

5. מוסיפים את הקמח המעורבב עם המים הקרים לתוך הסיר. מבשלים עוד 15 דקות ומכבים את האש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ