מרק מנגולד, תרד ולימון

מרק ירוק, חמצמץ ומלא בברזל (ושום)

שאול בן אדרת, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שאול בן אדרת, שף אורח
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק מנגולד, תרד ולימוןצילום: Zoonar / Heike Rau / Getty Image

רכיבים

  • 1/2 קילו תרד טרי
  • 1/2 קילו עלי מנגולד/סלק
  • מיץ מ- 4 לימונים
  • 2 בצלים
  • 5 כפות
  • שמן זית
  • 1 כרישה
  • 15 שיני שום שלמות
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה

1. קוצצים את הבצל ומאדים בסיר עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

2. קוצצים גס את עלי התרד והמנגולד, מוסיפים לסיר ומטגנים במשך דקה לאידוי הנוזלים. 

3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, למעט מיץ הלימון שאותו מוסיפים בהדרגה, טועמים ומתקנים טעמים. מבשלים במשך חצי שעה על אש נמוכה. מכבים את האש ומגישים. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ