מתכון: סלט קייל וטחינה

ברחבי ניו יורק אפשר למצוא לא מעט סלטי קייל, אבל באף אחד מהם אין טחינה. זוהי הגרסה של יענקלה שיין

יענקלה שיין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קייל
צילום: תומר אפלבאום
יענקלה שיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

סלט קייל של יענקל'ה שיין נולד מתוך השראה ניו-יורקית. הקייל הוא הירק הנפוץ ביותר כרגע בכל המסעדות האמריקאיות הטבעוניות/צמחוניות/בריאות. הקייל נחשב "סופר פוד", כלומר שהאנרגיה הנדרשת לעיכולו, גדולה מהאנרגיה שהירק עצמו מכיל, ולכן מדובר במנה בריאה. ניסינו את הקייל בכל מיני וריאציות, ומצאנו משהו שהוא לא רק בריא אלא גם טעים.

רכיבים

  • 10 עלי קייל שטופים
  • 2 כפות טחינה מוכנה (מומלץ להשתמש בטחינה שומרונית)
  • 1 כף צנוברים
  • קרוטונים מחלה / לחם לבן
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה של חמוציות או דומדמניות יבשות
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • לטחינה:
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט שום (לפי הטעם)

הוראות הכנה

1. מסדרים את עלי הקייל אחד על השני ומגלגלים כמו סיגר. חותכים את העלים המגולגלים לרצועות דקות (ללא הבסיס).

2. בקערית קטנה מערבבים היטב טחינה גולמית עם מעט מיץ לימון ומעט שום, עד לסמיכות.

3. מורחים את הטחינה על הצלחת.

4. מערבבים את העלים עם הקרוטונים, הצנוברים והדומדמניות/חמוציות. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, ומערבבים היטב.

5. ממליחים ומפלפלים, מערבבים היטב ומניחים מעל הטחינה בערימה גבוהה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ