מתכון: סלט קינואה וחמוציות

גם בריאותי, גם קליל וגם מרענן: סלט קינואה וחמוציות

צ'רלי פדידה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'רלי פדידה, שף אורח
דירוג הגולשים
1.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט קינואה וחמוציותצילום: nata_vkusidey / Getty Images / i

רכיבים

  • 250 גרם קינואה, מבושלת במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה"
  • 1 תפוח עץ גרני סמית קלוף חתוך לפרוסות
  • 1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית
  • פילטים מחצי לימון
  • 40 גרם אגוזי מלך או פקאנים קלויים במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר
  • 40 גרם חמוציות
  • 20 עלי טרגון קצוצים
  • 1 כפית דבש
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח דק
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מניחים את הקינואה המבושלת בקערה, ומוסיפים את שאר המרכיבים: החמוציות, תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.

2. בקערית נפרדת מערבבים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון, ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.

3. מוסיפים את הרוטב לקינואה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ