מתכון

נאם טוק: סלט בשר תאילנדי

נאם טוק הוא סלט בשר ממחוז איסאן שבתאילנד והוא משחק על מתיקות וחריפות, מליחות וחמיצות והוא פתיח מופלא לארוחה

אסנת הופמן, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסנת הופמן, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:2 סועדים
נאם טוק

רכיבים

לרוטב:

  • צרור כוסברה
  • 1/2 שורש ג'ינג'ר קלוף
  • 2 יחידות בצל שאלוט קלוף
  • 1 צ'ילי ירוק ללא הזרעים
  • 1/3 כוס פיש סוס איכותי
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 4 כפות אבקת סוכר או סוכר דקלים

לסלט:

  • כפית פלפל שאטה יבש גרוס דק מאוד
  • 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
  • כוס כרוב לבן קצוץ דק מאוד
  • כוס נבטים
  • חופן עלי נענע
  • 1/2 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
  • 2-3 עליי בזיליקום
  • 150 גרם סינטה צרובה למדיום רייר בטמפרטורת החדר ופרוסה דק

הוראות הכנה

1. במכתש ועליי מרסקים היטב למחית אחידה את הכוסברה, הג'ינג'ר, בצלי השאלוט והצ'ילי. את המחית מערבבים עם הפיש סוס, מיץ הלימון ואבקת הסוכר (או סוכר הדקלים).

2. מערבבים את כל החומרים לסלט.

3. מערבבים את כל המרכיבים יחד עם הרוטב. הסלט צריך להיות חריף חמוץ מתוק ומלוח באותה המידה.

תגובות