לבבות ארטישוק מוקפצים

מנה טבעונית קלילה וטעימה, בחג ובחולין, ואפילו לא חובה לחכות לעונת הארטישוק עבורה. מתכון באדיבות משק ברזילי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
ארטישוק
צילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 8 לבבות ארטישוק גדולים ויפים (אפשר לקלף ארטישוק טריים או להתעצל ולקנות לבבות קפואים, הם לא רעים בכלל)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט
  • קמצוץ מלח וסוכר
  • 4 שיני שום
  • חופן עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה

1. מבשלים את לבבות הארטישוק במים רותחים כ-10-20 דקות; מידת הבישול תלויה בטבח. אנחנו אוהבים בישול מהיר ולהשאיר את הלבבות מעט קשים.

2. במחבת טפלון איכותית, מחממים עליה שמן זית. מוסיפים שיני שום חתוכות, את הארטישוקים ומקפיצים כ-3 דקות בתוספת תבלינים לפי הטעם.

3. מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ