מתכון | סלט רימונים חגיגי

סלט חגיגי עם רימונים, גרעינים ועלים ירוקים ורוטב משגע מתקתק-חמצמץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קל
6
30 דקות
סלט רימונים
סלט רימוניםצילום: robertprzybysz / Getty Images /
  • 1 רימון
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור רוקט
  • 5 גבעולי נענע
  • 1 בצל סגול (אופציונלי)
  • 30 גרם גרעיני חמניה קלויים
  • 20 גרם גרעיני שומשום קלויים
  • 40 גרם צנוברים קלויים
  • לרוטב:
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מיץ מ-1/2 תפוז
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • 6 טיפות רכז רימונים
  • כפית חומץ או סיידר תפוחים
  • כפית דבש
  • כף שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

1. רוחצים ומיבשים היטב את העלים (הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע והרוקט).

2. תולשים את העלים ללא הגבעולים מהכוסברה והפטרוזיליה (את הנענע והרוקט מספיק לקרוע לשניים) או קוצצים אותם - תלוי בהעדפתכם.

3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה (ניתן לאחסן במקרר את שאריות הרוטב לשימוש נוסף - עד שבוע).

4. מניחים את העלים בקערת הגשה, מפזרים מעל את גרגירי הרימונים, בצל סוגל חתוך לפרוסות, גרעיני החמניות, השומשום, הצנוברים ומזליפים את הרוטב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ