סלט אפרסקים צלויים ופטה

מנה ראשונה קיצית, מרעננת ובריאה לזמן הזה בשנה. מתכון באדיבות לילית רומם מ"שומרי משקל"

לילית רומם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לילית רומם
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סלט אפרסקים צלויים עם גבינה ועלי רוקט
המרענן הרשמי של הקיץ, סלט אפרסק צלוי עם רוקט, נענע וגבינת פטהצילום: Asya Nurullina / Shutterstock

רכיבים

  • 1 כפית שמן זית
  • 4 אפרסקים טריים בשלים, פרוסים לפלחים
  • מיץ וקליפה מליים אחד
  • 200 גרם אפונה סינית, חצויה לאורכה (לא חובה)
  • 2 כפות עלי נענע טריים, קצוצים
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • חופן עלי ארוגולה או עלי בייבי
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1. מברישים תבנית גריל (רצוי תבנית פסים) בחצי כפית שמן זית ומחממים את הגריל עד שעולה עשן. מניחים את פלחי האפרסק בתוך מיץ הליים ואחר כך על התבנית. צולים 2-3 דקות, עד שהם משחירים מעט בחלקים שנגעו במחבת.

2. בקערה גדולה מערבבים את השמן ומיץ הליים הנותרים, קליפת הליים, הבצל, עלי הבייבי, האפונה והנענע. מחלקים לארבע צלוחיות הגשה.

3. מפזרים מעל כל צלוחית את האפרסקים ופירורי הפטה. מתבלים בפלפל שחור ומגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ