סלט עשבי תיבול קשיו ולימון

אחת ממנות הפתיחה המיתולוגיות של מסעדת כרמלה בנחלה, עליה השלום, של השף דניאל זך

דניאל זך, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דניאל זך, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סלט עשבי תיבול וקשיו
סלט עשבי תיבול וקשיו, כדאי להוסיף גם חמוציותצילום: PavlovskiJenya / iStockphoto via

רכיבים

  • צרור בינוני של עלים ירוקים: פטרוזיליה טרייה, כוסברה טרייה, נענע טרייה, עלי סלק טריים, ארוגולה טרייה ועוד
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט למיץ טרי
  • מלח ים דק
  • 30 גרם קשיו קלוי ומרוסק גס
  • לקישוט:
  • גרגירי רימונים (לא חובה)
  • פיסות תמרים לחים/מיובשים (מ-3-4 תמרים - לא חובה)
  • גריגירי חומוס מתובלים

הוראות הכנה

1. מפרידים את העלים מן הגבעולים ומשרים את כל העלים יחד בקערה עם מים קרים מאוד.

2. שוטפים ומייבשים את העלים במייבש חסה או בין מגבות נקיות.

3. קוצצים את כל העלים לפני ההגשה, מתבלים בשמן זית, קורט מלח ומיץ לימון, מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים אגוזי קשיו (מרוסקים מעט). אפשר גם חמוציות (מומלץ), רימונים או תמרים, גרגירי חומוס ועוד.

למתכונים נוספים לראש השנה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ