מתכון מתכון

לבבות ארטישוק במילוי קרם בטטה

גל פיינגולד, אתר יאמי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גל פיינגולד, אתר יאמי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
ארטישוק ממולא

רכיבים

  • 10 יח' לבבות ארטישוק קפוא
  • 2 בטטות גדולות
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • קמצוץ ג׳ינג'ר
  • ענף רוזמרין טרי מופרד לעלים הקטנים/ קמצוץ רוזמרין יבש
  • כפית שטוחה של שום כתוש
  • כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה


1. מפשירים את לביבות הארטישוק כחצי שעה.
2. שוטפים היטב את הבטטות ואופים על נייר אפייה, למשך כ 45-60 דקות, עד שהבטטות רכות ואפילו מעט חרוכות. מומלץ לאפות עם הקליפה.
3. בסיום האפייה, מוצאים את הבטטות, קולפים אותן ומועכים עם מועך פירה עד לקבלת מחית חלקה.
4. מוסיפים את שמן הזית, הרוזמרין, הג׳ינגר והשום, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.
5. ממלאים שקית סנדוויצ'ים רגילה בקרם הבטטה, גוזרים את הפינה כך שתהפוך למזלף. מזליפים אל לבבות הארטישוק את קרם הבטטה, בוזקים מעט פלפל גרוס מעל כל אחד ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.

תגובות