מתכון

תבשיל דלעת ובמיה בקארי

תבשיל חריף, עם קצת חרדל ופלפל, שהוא גם מנחם וגם בריא בסיר אחד

גונטר בידרמן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גונטר בידרמן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6 מנות
זמן בישול:30 דקות
תבשיל במיה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
  • 2 כפיות זרעי חרדל
  • 20 עלי קארי טריים
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית פלפל קאיין טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 120 גרם במיה (אפשר קפואה)
  • 150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 270 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים לא קלופים חתוכים לקוביות
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 1 כוס ציר ירקות
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל הקצוץ, שתי שיני השום, הג'ינג'ר והפלפל הירוק ומאדים למשך 6-8 דקות. 

מוסיפים את זרעי החרדל, עלי הקארי, הכורכום, פלפל הקאיין, והכמון ומבשלים למשך שתי דקות נוספות.

מוסיפים למחבת את הבמיה, הדלעת ותפוחי האדמה וממשיכים לבשל יחדיו לעוד כשתי דקות.

לסיום, מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, ציר הירקות ומתבלים בכפית מלח. מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הירקות. מגישים עם אורז מאודה וכוסברה קצוצה.

תגובות