תבשיל דלעת ובמיה בקארי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל דלעת ובמיה בקארי

תבשיל חריף, עם קצת חרדל ופלפל, שהוא גם מנחם וגם בריא בסיר אחד

6 מנות דרגת קושי: בינוני
תבשיל במיה
Getty Images / iStockphoto
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/4 כוס שמן קנולה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים

2 כפיות זרעי חרדל

20 עלי קארי טריים

1 כפית כורכום טחון

1/2 כפית פלפל קאיין טחון

1/2 כפית כמון טחון

120 גרם במיה (אפשר קפואה)

150 גרם דלעת חתוכה לקוביות

270 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים לא קלופים חתוכים לקוביות

400 מ"ל חלב קוקוס

1 כוס ציר ירקות

1 כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל הקצוץ, שתי שיני השום, הג'ינג'ר והפלפל הירוק ומאדים למשך 6-8 דקות. 

מוסיפים את זרעי החרדל, עלי הקארי, הכורכום, פלפל הקאיין, והכמון ומבשלים למשך שתי דקות נוספות.

מוסיפים למחבת את הבמיה, הדלעת ותפוחי האדמה וממשיכים לבשל יחדיו לעוד כשתי דקות.

לסיום, מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס, ציר הירקות ומתבלים בכפית מלח. מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הירקות. מגישים עם אורז מאודה וכוסברה קצוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות