מתכון: קציצות חוביזה של דוחול ספאדי

אחד מסממני החורף הוא צמיחת החוביזה בשולי הדרך, כעת אפשר ללקט אותה ולהכין ממנה מטעמים. קציצות למשל

דוחול ספאדי, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קציצות חוביזה
קציצות חוביזה הן בין המנות הטעימות של המטבח הערבי, במיוחד עם יוגורט עיזים ופלחי לימוןצילום: ואלרי איגנטייב
דוחול ספאדי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 סועדים

העשבים המשמעותיים מגיעים אחרי הגשמים העזים הראשונים בשנה, ואז פתאום מגלים המון חובזה, סבאנח, תרד תורכי, עלת' (עולש בר), אספרגוס בר, עלי חרדל ודומיהם – ממוריקה מבריקה ועד תודרה, ריחם צנוני וטעמם חריף וחרדלי, שיש להם לא מעט שימושים במטבח הערבי. קציצות חוביזה  הן בין המנות הטעימות של המטבח הערבי החורפי, במיוחד עם יוגורט עיזים ופלחי לימון.

תגיות:

רכיבים

  • 2 בצלים קצוצים דק-דק
  • 1/2 1 ק"ג עלי חוביזה ללא גבעולים, שטופים וקצוצים
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור טרי גרוס, ומלח
  • חצי כוס שמן זית משובח
  • פירורי לחם

הוראות הכנה

1. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוציאים ושומרים.

2. שוטפים את החוביזה,מסננים, סוחטים, קוצצים דק ומעבירים למחבת מאדים 5-4 דקות, עד שהעלים רכים. 

3. מוסיפים את הבצל. מטגנים את החוביזה והבצל ביחד עוד כ-5 דקות בערך וממליחים.

4. מסננים את החוביזה לאחר הטיגון מהנוזלים. אם התערובת דלילה מדי אפשר להוסיף מעט קמח (רצוי קמח חומוס) לאיחוד והדבקה.

5. טורפים 2 ביצים וממליחים. בעקרית נפרדת מסדרים פירורי לחם.

6. יוצרים קציצות קטנות מתערובת החוביזה והבצל.

7. טובלים את הקציצות בביצה ופירורי לחם (כמו שניצל) ומטגנים.

תגובות