מתכון |

בצלים ממולאים של אביב משה

גרסת השף למנת הממולאים הקלאסית לפי מתכון של אביב משה ממסעדת מסה

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
בצלים ממולאיםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 6 בצלים
  • 2 בצלים קצוצים
  • 250 גרם בשר טחון
  • 2.5 כוסות אורז
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ שן שום קצוצה
  • 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל אנגלי
  • כמון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית סוכר

הוראות הכנה

1. מבשלים את הבצלים השלמים במשך חצי שעה עד לריכוך.

2. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים 250 גרם בשר בקר טחון.

3. מעבירים לקערה, מוסיפים אורז, סלרי, שום, עגבניות, מלח, פלפל שחור, כמון ופטרוזיליה – מערבבים הכל יחד.

4. את הבצלים שבושלו במים והם רכים, מפרידים בעדינות לעלים.

5. ממלאים אותם במילוי וסוגרים.

6. מסדרים בסיר רחב, יוצקים מים עד כיסוי.

7. מתבלים במלח, פלפל אנגלי מעט כמון ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

8. מערבבים לימון וסוכר ויוצקים מעל הבצלים.

9. מעבירים לתנור בחום של 120 מעלות לשלוש שעות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ