מתכון: שכבות תפוחי אדמה ובטטה בשמנת

תפוחי אדמה ובטטות אפויים בשמנת הם תמיד מעדן. אם מסדרים אותם בשכבות דקות מקבלים מאפה יפהפה, שמשדרג כל מנה עיקרית שהוא מלווה או משמש כפשטידה מרכזית בפני עצמו

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
1.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עמוקה בגודל 20x20 ס"מ
מאפה שכבות של בטטות ותפוחי אדמהצילום: דורעם גונט

תגיות קשורות:

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוח אדמה לאפייה

  • 1 ק"ג בטטות

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם 15% שומן)

  • 1/2 אגוז מוסקט, מגורר טרי

  • מלח ופלפל שחור

  • אופציה: 25 גרם חמאה

הוראות הכנה

1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקיקות (עובי של מילימטר עד מילימטר וחצי), רצוי באלכסון כדי לקבל פרוסות גדולות יותר (אם יש מנדולינה - זה שימוש אידיאלי בעבורה). מניחים בקערה גדולה ומערבבים עם מחצית מהשמנת המתוקה. מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל שחור.

2. חוזרים על הפעולה עם הבטטות - בקערה נפרדת קולפים, פורסים ומערבבים עם שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

3. משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה. מסדרים לסירוגין שכבות של תפוחי אדמה ובטטה, עד שגומרים את כל הכמות. מכסים ברדיד אלומיניום, אוטמים היטב ומהדקים בידיים. אופים בחום של 190 מעלות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מבושלים לגמרי (כשעה ורבע).

4. כרבע שעה לפני סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום. למראה שחום ולשכבה עליונה פריכה, מקררים את המאפה, חותכים לקוביות ומטגנים בחמאה סמוך להגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ