מתכון

לעטקס תפוח אדמה ובצל

לביבות תפוחי אדמה עליהן גדל השף זמי שרייבר, שף המסעדה היהודית סנדר

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:10 סועדים
זמן בישול:15 דקות
לעטקס תפוחי אדמה
לעטקס תפוחי אדמה ובצלצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 2 בצלים קטנים
  • ביצה אחת
  • כף קמח
  • מלח, פלפל - לפי טעם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים ושוטפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם בפומפייה או מעבירים אותם טחינה בבלנדר (לא רצוי).

מוסיפים לעיסה את הביצה, הקמח, המלח והפלפל. מערבבים יחד ויוצרים קציצות עם הידיים.

לפני שמכניסים את הלביבות שיצרנו לשמן סוחטים אותם מהנוזלים.

מטגנים את הלביבות בשמן עמוק שחומם מעט מראש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ