פטריות מוקפצות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פטריות מוקפצות

מנה קלילה ומפתיעה שיכולה לתפקד כתוספת או כסלט במרכז השולחן והיא מוציאה מהפטריות את המיטב שבהן

6 מנות דרגת קושי: קל
פטריות מוקפצות במחבת
jatrax / Getty Images IL
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

250-300 גרם פטריות (רצוי מכמה סוגים, כמו שמפניון, יער ושימג'י)

שמן זית
פלפל שחור ומלח
כפית שום כתוש
30 גרם אגוזי מלך שבורים גס
שלוש רבעי כוס יין אדום יבש
כף וחצי פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית, מקפיצים את הפטריות, עם מלח ופלפל שחור  במשך 5-7 דקות על חום גבוה. במהלך ההקפצה מוסיפים שמן זית על פי הצורך על מנת למנוע חריכה של הפטריות. לכל אורך הכנת המנה יש להקפיץ את הפטריות למנוע חריכה שלהן.

לאחר שהפטריות נהפכו לכהות, מוסיפים את השום הכתוש ו-30 גרם אגוזי מלך שבורים גס וממשיכים להקפיץ את הפטריות עוד כ-2 דקות. יש לשים לב לא לטגן יותר מדי את האגוזים כיוון שהם עשויים לקבל טעם מר.

מוסיפים למחבת את היין וממשיכים להקפיץ עוד כ 3-4 דקות עד שהיין מצטמצם. מוסיפים את הפטרוזיליה ומיד מורידים את המחבת מהאש.

הגשה: מגישים את הפטריות על צלחת שטוחה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מסביב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות