מתכון |

פטריות מוקפצות

מנה קלילה ומפתיעה שיכולה לתפקד כתוספת או כסלט במרכז השולחן והיא מוציאה מהפטריות את המיטב שבהן

הנריק שלמודין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הנריק שלמודין, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:15 דקות
פטריות מוקפצות במחבתצילום: jatrax / Getty Images IL

רכיבים

  • 250-300 גרם פטריות (רצוי מכמה סוגים, כמו שמפניון, יער ושימג'י)

  • שמן זית

  • פלפל שחור ומלח

  • כפית שום כתוש

  • 30 גרם אגוזי מלך שבורים גס

  • שלוש רבעי כוס יין אדום יבש

  • כף וחצי פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית, מקפיצים את הפטריות, עם מלח ופלפל שחור  במשך 5-7 דקות על חום גבוה. במהלך ההקפצה מוסיפים שמן זית על פי הצורך על מנת למנוע חריכה של הפטריות. לכל אורך הכנת המנה יש להקפיץ את הפטריות למנוע חריכה שלהן.

לאחר שהפטריות נהפכו לכהות, מוסיפים את השום הכתוש ו-30 גרם אגוזי מלך שבורים גס וממשיכים להקפיץ את הפטריות עוד כ-2 דקות. יש לשים לב לא לטגן יותר מדי את האגוזים כיוון שהם עשויים לקבל טעם מר.

מוסיפים למחבת את היין וממשיכים להקפיץ עוד כ 3-4 דקות עד שהיין מצטמצם. מוסיפים את הפטרוזיליה ומיד מורידים את המחבת מהאש.

הגשה: מגישים את הפטריות על צלחת שטוחה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מסביב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ