שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

פיתה קינדר של לחמנינה

מעין פיתה סגורה ממולאת או אפילו סוג של פוקצ'ה. את שוקולד השחר החלפנו בשוקולד קליבו תוצרת בלגיה, אבל החלבה והבננה נשארו כמו פעם

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פיתה קינדר של לחמנינה
צילום: אורן זיו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

לבית ספר נתנו לי סנדוויץ' עם גבינה לבנה וזיתים מקולפים או נקניק פריזר ורוד שנראה כאילו הוא עשוי מפלסטיק. הצ'ופר האמיתי היה לחם עם שוקולד השחר והיותר משמח היה כשקיבלתי חצי פיתה עם שוקולד. ביום חגיגי של ממש, אמא שלי היתה מפנקת אותי גם בפיתה וגם בשוקולד ומוסיפה חלבה. "לכבוד זיכרון הסנדוויץ' החגיגי של אמא שלי, הכנתי מאפה בתנור וקראתי לו פיתה קינדר - מעין פיתה סגורה ממולאת או אפילו סוג של פוקצ'ה. את שוקולד השחר החלפנו בשוקולד קליבו תוצרת בלגיה, אבל החלבה והבננה נשארו אותו דבר.

רכיבים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לחם
  • 5 גרם (1 כפית) שמרים טריים
  • 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים קרים
  • 10 גרם (½ כף) מלח
  • 20 מ"ל (½ 1 כפות) שמן זית
  • לקימוח:
  • קמח סולת / קמח תירס גס
  • למלית:
  • 15 גרם שוקולד מריר
  • 15 גרם שוקולד חלב
  • 15 גרם חלבה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות.

2. מכינים בצק לפוקצ'ה: שמים קמח, שמרים, מים קרים ומלח במיקסר עם וו לישה ומעבדים כשלוש דקות במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. לשים כשלוש דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק. תוך כדי הלישה יוצקים את שמן הזית.

3. מושחים את הבצק במעט שמן זית ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במקרר למשך הלילה).

4. לאחר ההתפחה הראשונה, מחלקים את הבצק על משטח עבודה מקומח בקמח (סולת או תירס) לשמונה כדורים בגודל קלמנטינה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה נוספת להכפלת הנפח. כשעה לפני האפייה מניחים בתחתית התנור אבן שמוט ומחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית.

5. מרדדים את כל כדורי הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר 15 ס"מ.

6. בצד של כל עיגול מניחים את המלית ומקפלים לצד השני. מהדקים וסוגרים היטב עם האצבעות בצורת סהרון.

7. מפזרים על המרדה (כף עץ גדולה לאפיה) מעט סולת או קמח תירס ומעבירים בזהירות 3-2 פיתות, מחליקים את הפיתות על אבן האפייה ומושכים את המרדה בצורה חדה ומהירה.

8. אופים למשך 10-8 דקות להשחמה קלה ולקבלת קרום פריך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ