בבקה תפוחים, פקאן וקינמון של מאפיית לחמים

כך תכינו את הבבקה המפורסמת של מאפיית לחמים, הפעם בגרסה עם תפוחים וקינמון

אורי שפט ורינת צדוק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אורי שפט ורינת צדוק
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:תבנית בבקה/ קוגלהוף בקוטר 24
בבקה תפוחים, פקאן וקינמון
בבקה תפוחים, פקאן וקינמוןצילום: buddyb76 / Getty Images/iStockph

רכיבים

הוראות הכנה

שמים בשקית: אגוזים, פקאן, סוכר, וקינמון ומועכים או דופקים בעזרת פטיש שניצל.

לציפוי התבנית:

20 גרם חמאה
50 גרם שקדים פרוסים / אגוזי לוז פרוסים

הכנת העוגה:

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם סוכר והקלבדוס, ומניחים בצד.

2. משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית בלוז פרוס או שקדים פרוסים.

3. מקרימים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה לתערובת לבנה ותפוחה.

4. מוסיפים את הביצים באיטיות עד שנטמעות בחמאה.

5. מוסיפים לתערובת החמאה את קמח, א.אפיה, סודה לשתיה והשמנת חמוצה לסירוגין לקבלת מסה אחידה.

6. יוצקים 1/3 מהמסה בתחתית התבנית , מפזרים את קוביות התפוחים, משקיעים אותם מעט.

7. מפזרים מעל 1/3 מתערובת האגוזים.

8. יוצקים מעל 1/3 מסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ושוב את המסה הנותרת.

9. ולבסוף מפזרים את יתרת האגוזים.

אפייה:

מחממים תנור ל-170 מעלות אופים כ-35 -40 דקות

*מוציאים את העוגה מהתבנית, ומספיגים בסירופ דבש או בזיגוג סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ