מתכון: שבלולי פילאס עם מנגולד וריקוטה

בצק דק ופריך, מגולגל מסביב למלית עדינה, שכיף לטרוף חם מהתנור, לצד ביצה קשה, עגבניות ופלפל ירוק חריף

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
שבלולי פילאס עם מנגולד וריקוטה
שבלולי פילאס עם מנגולד וריקוטהצילום: דורעם גונט

רכיבים

למלית:

לציפוי:

הוראות הכנה

מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים. את הגבעולים חולטים 10 דקות במים רותחים ומומלחים, ואת העלים חולטים 4 דקות. קוצצים דק את העלים והגבעולים, מעבירים למסננת וסוחטים היטב מהנוזלים. מערבבים את המנגולד החלוט והקצוץ עם יתר חומרי המלית.

חותכים את הבצק המוכן למלבנים בגודל 12x30 ס"מ. מניחים שישית מהמלית כפס לאורכו של מלבן בצק, קרוב מאוד לשוליים. מגלגלים את הבצק מעל המלית, עד שיתקבל צינור מאורך וממולא. מהדקים את הבצק בשני הקצוות כדי שהמלית לא תברח בזמן האפייה. מגלגלים את הצינור הממולא לצורת שבלול. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמלית.

מעבירים את השבלולים הממולאים אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (לא מצופפים, כדי שהבצק יוכל לתפוח). מורחים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם שומשום או קצח.

אופים בחום של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב יפה (40-50 דקות). מגישים חם, עם עגבניות, פלפל ירוק חריף וביצה קשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ