שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מאפינס עגבניות ובזיליקום

מתכון קל ומהיר למאפינס מלוחים שילכו נהדר בחג ובחולין, בחיק המשפחה ולאורחים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אבי שליסל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:16 מנות
מאפינס
צילום: Manyakotic | Dreamstime

רכיבים

  • 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5%
  • 200 גרם גבינה מגוררת לייט
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 4 עגבניות בינוניות
  • עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חוצים את העגבניות, מנקים את חצאי העגבניה מהגרעינים והנוזלים בעזרת כפית, וחותכים לקוביות קטנות.

קוצצים את עלי הבזיליקום.

מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מורחים את התבנית בחמאה מומסת ויוצקים מהתערובת מלוא התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות כ-20 דקות ומגישים. כדי מנת לוודא שהמנה מוכנה נועצים קיסם, כשיוצא יבש מוציאים מהתנור.

הצעת הגשה: אפשר להגיש עם סלט מלפפונים בשמן זית ועירית קצוצה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ