מתכון: שכבות תפוחי אדמה ועגבניות בתנור

תפוחי אדמה בתנור מקבלים חיזוק של שכבות עגבניות ומעט רוזמרין - התוצאה נהדרת וטעימה

שי לי ואריאלה, שפיות אורחות
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לי ואריאלה, שפיות אורחות
דירוג הגולשים
NaN כוכבים

יש הרבה דרכים להגיש תפוחי אדמה בתנור, כאן מדובר בטוויסט קטן שמזכיר דווקא מנות אחרות. חמש דקות עבודה, וקצת יותר משעה של אפייה ויש לכם יופי של מנה.

תפוחי אדמה פרוסיםצילום: תומר אפלבאום

תגיות:

רכיבים

  • 1 כפית שמן זית לשימון התבנית
  • 6-5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ גס
  • 2 עגבניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף יין לבן יבש (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מעבירים לקערה, מוסיפים את הרוזמרין הקצוץ, יוצקים את שמן הזית והיין, ממליחים בנדיבות, מפלפלים ומערבבים.

2. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי חצי ס"מ, משמנים תבנית חסינת חום בגודל 22*27 ומסדרים שתי שכבות של פרוסות תפוחי אדמה בצפיפות.

3. מניחים מעל שכבה של עגבניות, ומעליה שתי שכבות נוספות של פרוסות תפוחי אדמה.

4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 20-15 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ