לזניית בטטה וקוטג'

לזניה קלה ומרשימה בעשר דקות עבודה (או קצת יותר מחצי שעה, אם מחשיבים את משך האפייה)

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
לזניית בטטה וקוטג'
צילום: Martin Rettenberger | Dreamstime

רכיבים

  • 1 בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה
  • 500 גרם קוטג' 5%
  • 1/2 כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית נענע קצוצה
  • מלח, פלפל

לרוטב בשמל:

  • 500 מ"ל חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • כף חמאה
  • מלח, פלפל
  • מעט אגוז מוסקט
  • כוס גבינה צהובה מפוררת
  • 6 עלי לזניה מוכנים

הוראות הכנה

1. מחממים חמאה במחבת ומקפיצים כ-5 דקות את הבצל והבטטה.

2. בקערה מערבבים את הקוטג', הנענע, הביצים, מוסיפים את הבטטות והבצל ומתבלים במלח ובפלפל.

3. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו קלות עם החמאה.

4. מוסיפים את החלב לאט לאט תוך שימוש במטרפה. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומורידים מן האש.

5. בתבנית חסינת אש מוזגים 3 כפות של רוטב הבשמל עליהן מניחים שלושה עלי לזניה ומעל מניחים את עיסת הקוטג' והבטטות.

6. מעל מוזגים שוב שלוש כפות בשמל ומניחים שיכבה נוספת של שלושה עלי לזניה ושופכים מעל את שארית הבשמל והגבינה.

7. אופים 25 דקות.

טיפים:

קוביות הבצל והבטטה המוקפצות בתוספת עלי נענע, הן תוספת משגעת לסלט ירוק.

אפשר להשתמש בתפוח אדמה במקום בטטה (2 תפוחי אדמה בינוניים).

אפשר להחליף את הקוטג' בגבינה לבנה או בגבינת שמנת. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ