ניוקי ארבע גבינות

ניוקי עשיר ומושחת עם מרכיב אחד שמקפיץ אותו מעלה

באדיבות מסעדת "בליני"
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
באדיבות מסעדת "בליני"
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
ניוקי ארבע גבינות
צילום: \ Tomislav Pinter | Dreamstime

רכיבים

  • 1 קילו ניוקי (עדיף טרי)
  • לרוטב:
  • 2 עגבניות טריות, טחונות בבלנדר עם מעט בזיליקום (מסננים ומשאירים נוזל נקי)
  • 40 גרם חמאה
  • 3 כפות וודקה
  • קמצוץ טימין
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 10 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 10 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 10 גרם גבינת פרמז'ן
  • 5 גרם גבינת רוקפור

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת ושמים בה את החמאה והטימין. כשהחמאה נמסה במחבת, מוסיפים את הוודקה, ומצמצמים את הנוזל לחצי.
2. מוסיפים את רסק העגבניות, השמנת לבישול, ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב למשך 2-3 דקות, עד שהרוטב סמיך מעט.
4. מרתיחים בסיר 4 ליטר מים. מוסיפים 4 כפות מלח (לפני הכנסת הניוקי). מוסיפים את הניוקי ומבשלים, עד שהם צפים.
5. מסננים ומעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומגישים חם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ