סלמון ים תיכוני בתוספת אורז שחור - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלמון ים תיכוני בתוספת אורז שחור

מתכון בריא בכיכובם של הסלמון והאורז השחור בביצוע ים תיכוני של השף אילן ברמלי מרשת בתי הקפה פרש קיטשן

4 מנות דרגת קושי: בינוני
סלמון ים תיכוני של פרש קיטשן
אנטולי מיכאלו

 

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים (לא להוריד את העור) חתוך ל-4

1/2 ק"ג אורז ריזוטו שחור
7-8 יח' פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות לרבעים
7-8 יח' פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לרבעים
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שמים את האורז בסיר עם 4 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות.

מסננים את האורז ושוטפים במים כדי לקרר.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בנדיבות שמן זית מכל צידי הדג, ממליחים ומפלפלים.

מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.

מחממים מחבת כבדה, יוצקים כ- 5-6 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים היטב.

מוסיפים את האורז למחבת. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים.

כאשר המים מתאדים כמעט לחלוטין, מוסיפים את כל עשבי התיבול למעט כף בצל ירוק.

ממשיכים לערבב עד אידוי סופי של המים.

מעבירים את האורז לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מניחים מעל את נתח הדג ומפזרים בצל ירוק לקישוט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות