סלמון ים תיכוני בתוספת אורז שחור

מתכון בריא בכיכובם של הסלמון והאורז השחור בביצוע ים תיכוני של השף אילן ברמלי מרשת בתי הקפה פרש קיטשן

אילן ברמלי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילן ברמלי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סלמון ים תיכוני של פרש קיטשןצילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 1 ק"ג פילה סלמון נקי מעצמות וקשקשים (לא להוריד את העור) חתוך ל-4

  • 1/2 ק"ג אורז ריזוטו שחור

  • 7-8 יח' פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות לרבעים

  • 7-8 יח' פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לרבעים

  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כף כוסברה קצוצה

  • 1 כף נענע קצוצה

  • שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

שמים את האורז בסיר עם 4 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל במשך 25 דקות.

מסננים את האורז ושוטפים במים כדי לקרר.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בנדיבות שמן זית מכל צידי הדג, ממליחים ומפלפלים.

מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.

מחממים מחבת כבדה, יוצקים כ- 5-6 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים היטב.

מוסיפים את האורז למחבת. מוסיפים כ-1/2 כוס מים ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים.

כאשר המים מתאדים כמעט לחלוטין, מוסיפים את כל עשבי התיבול למעט כף בצל ירוק.

ממשיכים לערבב עד אידוי סופי של המים.

מעבירים את האורז לכלי הגשה או לצלחות אישיות, מניחים מעל את נתח הדג ומפזרים בצל ירוק לקישוט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ