שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
יעל אורי ארנשטיין, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
ברבוניות
מעדן מלכים, ברבוניותצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 4 ברבוניות גדולות, נקיות
  • 1 כף קמח טפיוקה
  • 1 כף קמח תירס לבן
  • 1 כף מלח מי קרח
  • שמן לטיגון עמוק

לווינגרט:

  • מיץ מ-2 יחידות ליים
  • פילטים מליים אחד
  • 1 פילה אנשובי במלח, מרוסק
  • חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר בפומפייה
  • 1 שאלוטס מקולף
  • 1 שן שום
  • קליפה מליים אחד
  • זרעי עגבנייה משתי עגבניות גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום לבן

לקליפות הליים:

  • קליפה משני פירות ללא החלק הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • מים

הוראות הכנה

1. מערבבים את שני סוגי הקמח יחד.

2. ממיסים את המלח במי הקרח על ידי ערבוב.

3. משרים את הברבוניות במים למשך 20-30 דקות. לאחר מכן מייבשים קלות.

4. מקמחים את הדגים בתערובת ומטגנים בשמן עמוק בחום גבוה (185 מעלות), עד לקבלת פריכות גבוהה.

5. מסננים מהשמן על נייר סופג.

6. מכינים את הווינגרט: בפומפייה מגרדים את הג'ינג'ר, השאלוטס, השום והליים.

7. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומוסיפים בסוף את שמן השומשום לאיזון הרוטב.

8. מכינים את קליפות ליים: מרתיחים מים ומניחים את הקליפות לרתיחה עדינה של 3 דקות. מסננים, ומצננים במים קרים. יש לחזור על התהליך עם 150 מ"ל מיים עם סוכר ומלח אבל לצנן בתוך הנוזלים ולשמור בקרור.

הגשה: מסדרים על צלחת, מעטרים בעלי כוסברה, קליפות ליים ווינגרט שבור של זרעי עגבניות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ