ברבוניות אדומות, וינגרט שבור של זרעי עגבניות וליים טרי

מנה ים תיכונית קיצית שהיא חגיגה שלמה של טעמים

יעל אורי ארנשטיין, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יעל אורי ארנשטיין, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
ברבוניות
מעדן מלכים, ברבוניותצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 4 ברבוניות גדולות, נקיות
  • 1 כף קמח טפיוקה
  • 1 כף קמח תירס לבן
  • 1 כף מלח מי קרח
  • שמן לטיגון עמוק

לווינגרט:

  • מיץ מ-2 יחידות ליים
  • פילטים מליים אחד
  • 1 פילה אנשובי במלח, מרוסק
  • חצי אצבע ג'ינג'ר מגורר בפומפייה
  • 1 שאלוטס מקולף
  • 1 שן שום
  • קליפה מליים אחד
  • זרעי עגבנייה משתי עגבניות גדולות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום לבן

לקליפות הליים:

  • קליפה משני פירות ללא החלק הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • מים

הוראות הכנה

1. מערבבים את שני סוגי הקמח יחד.

2. ממיסים את המלח במי הקרח על ידי ערבוב.

3. משרים את הברבוניות במים למשך 20-30 דקות. לאחר מכן מייבשים קלות.

4. מקמחים את הדגים בתערובת ומטגנים בשמן עמוק בחום גבוה (185 מעלות), עד לקבלת פריכות גבוהה.

5. מסננים מהשמן על נייר סופג.

6. מכינים את הווינגרט: בפומפייה מגרדים את הג'ינג'ר, השאלוטס, השום והליים.

7. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומוסיפים בסוף את שמן השומשום לאיזון הרוטב.

8. מכינים את קליפות ליים: מרתיחים מים ומניחים את הקליפות לרתיחה עדינה של 3 דקות. מסננים, ומצננים במים קרים. יש לחזור על התהליך עם 150 מ"ל מיים עם סוכר ומלח אבל לצנן בתוך הנוזלים ולשמור בקרור.

הגשה: מסדרים על צלחת, מעטרים בעלי כוסברה, קליפות ליים ווינגרט שבור של זרעי עגבניות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ