פילה סלמון מזוגג ברוטב אסיאתי

מנה שמוציאה מסלמון את עסיסיותו בזכות מרינדה שמשלבת היטב בין עשבי תבלין לטעמים אסיאתיים

ישראל אהרוני, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ישראל אהרוני, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
פילה סלמון במחבת
פילה סלמון במחבתצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 6 נתחים במשקל 100 גרם כל אחד של פילה סלמון טרי עם עור וללא עצמות

למרינדה:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2.5 כוסות מירין
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כפית גרגרי כוסברה קצוצים
  • מעט צ'ילי יבש גרוס
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הדג למספר שעות. 

מחממים תנור מראש ל-220 מעלות; מעבירים את הדג לתבנית ומניחים עם העור כלפי מעלה וצולים כ-4-5 דקות.

מעבירים את המרינדה לסיר ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך ובעל ברק. מעבירים את הדגים והרוטב למחבת ומבשלים עוד כ-2-3 דקות ומקפידים לצקת רוטב עם כף תוך כדי הבישול עד לקבלת מראה מזוגג ומבריק.

מגישים עם תלתלי בצל ירוק ועלי כוסברה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ