מתכון: דג במחבת עם פטריות מוקפצות ורוטב סויה

מנה מזינה ומלאה בטעם שמתאימה לארוחת צהריים או לארוחת ערב קלה ומהירה

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דג חמוץ-מתוק עם פטריותצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 4 פילה לברק במשקל 120 גרם כל אחד, עם העור
  • 2 כפות קמח, לקימוח הדג
  • 1 כף חמאה
  • 350 גרם פטריות שמפיניון (אם הן גדולות חותכים לרבעים. קטנות משאירים שלמות)

לרוטב: 

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1.5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר דק
  • 2 כפות מים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • מלח ופלפל.

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ושומרים בצד. מקמחים את הדגים ונפטרים מעודפי הקמח. במחבת כבדה מחממים את החמאה. מטגנים את הדגים, צד העור כלפי מטה, עד שהם מזהיבים (כ-2 דקות). הופכים ומטגנים דקה או שתיים את הצד השני. מוציאים את הדגים מהמחבת ושומרים במקום חמים.

2. מוסיפים למחבת את הפטריות ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהן מתחילות להיצרב. מוסיפים את הרוטב ומבשלים עוד כ-3 דקות. הפטריות אמורות להתרכך ולהפריש נוזלים.

3. מחלקים את הפטריות והרוטב לצלחות הגשה ומסדרים מעליהן את הדגים המטוגנים. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ