סטיקי רייס ומנגו של מסעדת בית תאילנדי

קינוח תאילנדי קלאסי, פשוט וקיצי שהשלם בו הוא יותר מסך החלקים: אורז דביק, קרם קוקוס ומנגו עסיסי הופכים לתענוג מתוק ומוצלח במיוחד

סוואלי אלדר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סוואלי אלדר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סטיקי רייס עם מנגו של קאב קםצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 3 מנגו קלופים ופרוסים
  • 1/2 1 כוס אורז לבן
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 1 כוסות חלב קוקוס
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף שומשום קלוי

הוראות הכנה

1. מערבבים את האורז עם המים בסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהמים נספגים, למשך 15-20 דקות.

2. כשהאורז מוכן, מוסיפים כוס וחצי חלב קוקוס, כוס סוכר, ומלח ומבשלים על אש בינונית. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש, מניחים בצד ומקררים למשך כשעה.

3. מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר חצי כוס חלב קוקוס, כף סוכר, רבע כפית מלח. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מקררים.

4. מניחים מהאורז הדביק על צלחת הגשה. מסדרים את המנגו על גבי האורז. יוצקים מעל את הרוטב. מפזרים שומשום ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ