מתכון | פרפה טחינה מפתיע

קינוח קריר ומפתיע עם טחינה שווה כל דקת עבודה עליו

מיכאל כץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיכאל כץ, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
פרפה טחינה
פרפה טחינה. אפשר גם באינגליש קייקצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 150 גר' טחינה גולמית
  • 250 גר' חלמונים (13 חלמונים)
  • 500 מ"ל שמנת מוקצפת (2 כוסות)
  • 275 גר' דבש (¾ כוס)
  • 125 גר' (1/3 כוס) גלוקוז (אופציונלי אבל כדאי)
  • 150 מ"ל מים (2/3 כוס)
  • לקישוט:
  • מעט טחינה גולמית ושיערות חלווה

הוראות הכנה

1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלמונים עד שמכפילים את נפחם.

2. בינתיים מרתיחים לאט בסיר את הדבש, המים והגלוקוז - מבשלים עד 121 מעלות צלסיוס תוך כדי בדיקה במדחום סוכר. כשהסוכר מגיע ל-121 מעלות, מוסיפים אותו בזרם אחיד אל החלמונים, תוך כדי שהמיקסר עובד. מנמיכים את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עד שהקציפה קרה.

3. מקפלים את הטחינה עם קציפת החלמונים. לאחר מכן מקפלים בעדינות את השמנת לתוך התערובת של החלמונים והטחינה בשלושה ארבעה שלבים.

4. יוצקים את התערובת לכלי הגשה ומקפיאים.

5. מוציאים, מקשטים בשיערות חלווה ומעט טחינה גולמית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ