שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מלבי דובדבנים

באדיבות מסעדת המטבחון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
באדיבות מסעדת המטבחון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
פשוט וקל, מלבי דובדבנים של המטבחוןצילום: אייל קרן

רכיבים

  • ליטר חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס סוכר וניל
  • 125 גרם קורנפלור
  • 250 מ"ל מים

לרוטב:

  • כוס דובדבנים טריים מגולענים או 1/4 צנצנת דובדבנים חמוצים
  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה

1. מכינים את המלבי: מערבבים היטב את הקורנפלור עם המים, עד שאין גושים.

2. מוסיפים את כל החומרים לסיר על אש נמוכה תוך כדי בחישה. מבשלים עד לבעבוע ראשוני במרכז הסיר. מכבים מיד את האש, יוצקים לכלי הגשה ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.

3. מכינים את הרוטב: מעבירים לסיר את הדובדבנים ואת הסוכר. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומסמיך. בוחשים מדי פעם עד לבעבוע, מורידים מהאש ומצננים.

4. לאחר הקירור, מוציאים את המלבי מהמקרר, יוצקים את רוטב הדובדבנים ממעל ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ