מלבי דובדבנים

מלבי מקבל לבוש עונתי מתוק וקר שמשדך בין שמנת מתוקה לדובדבנים חמוצים לפי מתכון של מסעדת המטבחון בשוק הכרמל

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
פשוט וקל, מלבי דובדבנים של המטבחוןצילום: אייל קרן

רכיבים

  • ליטר חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס סוכר וניל
  • 125 גרם קורנפלור
  • 250 מ"ל מים

לרוטב:

  • כוס דובדבנים טריים מגולענים או 1/4 צנצנת דובדבנים חמוצים
  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה

1. מכינים את המלבי: מערבבים היטב את הקורנפלור עם המים, עד שאין גושים.

2. מוסיפים את כל החומרים לסיר על אש נמוכה תוך כדי בחישה. מבשלים עד לבעבוע ראשוני במרכז הסיר. מכבים מיד את האש, יוצקים לכלי הגשה ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.

3. מכינים את הרוטב: מעבירים לסיר את הדובדבנים ואת הסוכר. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומסמיך. בוחשים מדי פעם עד לבעבוע, מורידים מהאש ומצננים.

4. לאחר הקירור, מוציאים את המלבי מהמקרר, יוצקים את רוטב הדובדבנים ממעל ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ