מתכון |

קראמבל תאנים

קינוח קיצי קל בכיכובה של התאנה

רועי סופר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רועי סופר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
קראמבל תאניםצילום: Getty Images IL

רכיבים

  • 3 תאנים בינוניות חצויות
  • 1 כף אמרטו
  • 1 כף ברנדי משובח
  • 100 גרם+ 1 כפית סוכר
  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים
  • ריבת תאנים - לא חובה

הוראות הכנה

1. בכלי נמוך וחסין אש מסדרים את התאנים כשהצד החצוי כלפי מטה.

2. מפזרים אמרטו וברנדי ומעט סוכר (סך הכל כפית) על פני חלקה העליון של כל תאנה.

3. במעבד מזון, מעבדים בפולסים את הקמח, חמאה, אגוזים וסוכר לקבלת בצק.

4. משטחים את הבצק על גבי נייר אפייה בעובי 1.5 ס"מ.

5. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות (עד שמתחיל להזהיב).

6. מפוררים את הבצק ומפזרים בצורה אחידה על גבי התאנים וניתן להוסיף גם את הריבה בין הפירורים.

7. אופים למשך 7-8 דקות נוספות לכדי הזהבה.

8. מומלץ להגיש עם כדור גלידת פיסטוק ליד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ