שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
ניצן רז, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מלבי עם פירות יער ופיסטוקים
השילוב המושלם בין קרם קוקוס לשמנת מתוקהצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 200 מ"ל חלב קוקוס
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 400 מ"ל חלב
  • 150 גרם סוכר
  • 1 כף מי ורדים
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1/2 כוס פירות יער טריים
  • 100 גרם בוטנים או פיסטוקים קלויים וקצוצים
  • 1 חבילת גלידת פיסטוק (אם רוצים)

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה חצי מכמות החלב והקורנפלור עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.

2. מחממים בסיר, על אש בינונית, את חלב הקוקוס, השמנת, מי הורדים וחצי מכמות החלב עד שהנוזל מגיע לרתיחה.

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבלילה לסיר תוך כדי בחישה. מבשלים עד שהנוזל מסמיך למשך כ-5 דקות.

4. יוצקים את הנוזל לכוסות עד ל-2/3 מגובה הכוס ומכניסים למקרר למשך כשעה וחצי.

5. מפזרים מעל את פירות היער הטריים ושברי הבוטנים או הפיסטוקים הקלויים ואם רוצים, מניחים מעל כל גביע מלבי גם כדור גלידת פיסטוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ