ספינג': מתכון לסופגניות מרוקאיות

ספינג', הסופגניות המרוקאיות המיוחדות ומלאות הטעם, מקבלות מקום של כבוד בעולם הקינוחים הישראלי. מתכון פשוט וטעים להפליא

עוזי בן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוזי בן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • חצי קילו קמח
  • 60 גרם (6 כפות) שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3-4 כוסות מים פושרים
  • 3 כפות ברנדי
  • שמן לטיגון

לסירופ:

  • 1 ליטר מים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 כף מי ורדים או 1/4 כפית ג'ינג'ר עם כפית גרידת לימון

הוראות הכנה

בקערה מערבבים היטב את החומרים היבשים מלבד המלח. מוסיפים את המלח, הברנדי והמים ולשים ביחד עד לקבלת בצק נוזלי יחסית.

נותנים לבצק לתפוח כשעתיים.

מוציאים את אוויר מהבצק התפוח, מקפלים מעט ונותנים לו לתפוח שוב כחצי שעה.

מחממים את השמן בסיר עמוק.

בינתיים קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג ובעזרת ידיים משומנות ורטובות יוצרים חור במרכז העיגול. כשהשמן רותח מחליקים בעדינות את טבעות הבצק לסיר ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כדקה מכל צד.

מוציאים מהסיר עם מסננת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

הכנת הסירופ:

מרתיחים את חומרי הסירופ בסיר, עד שמצטמצם לחצי. במקום זה אפשר גם לטבול את הספינג' בתערובת סוכר דק וקינמון.

**אם הספינג' חמות - טובלים אותן בסירופ קר ואם הן קרות טובלים אותן בסירופ חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ