חנוכה 2014: מתכון לספינג' - סופגניות מרוקאיות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ספינג': כך תכינו סופגניות מרוקאיות

הסופגניות המרוקאיות המיוחדות ומלאות הטעם, מקבלות מקום של כבוד בעולם הקינוחים הישראלי. מתכון פשוט וטעים להפליא

35 דרגת קושי: בינוני
ספינג'
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג קמח

60 גרם שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

3 כפות אבקת סוכר

3-4 כוסות מים פושרים

3 כפות ברנדי

שמן לטיגון

לסירופ:

1 ליטר מים

1 ק"ג סוכר

1 כף מי ורדים או 1/4 כפית ג'ינג'ר עם כפית גרידת לימון

הוראות הכנה

בקערה מערבבים היטב את החומרים היבשים מלבד המלח. מוסיפים את המלח, הברנדי והמים ולשים ביחד עד לקבלת בצק נוזלי יחסית.

נותנים לבצק לתפוח כשעתיים.

מוציאים את אוויר מהבצק התפוח, מקפלים מעט ונותנים לו לתפוח שוב כחצי שעה.

קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג ובעזרת ידיים משומנות ורטובות יוצרים חור במרכז העיגול ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה כדקה מכל צד.

מוציאים מהסיר עם מסננת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

הכנת הסירופ: מרתיחים את חומרי הסירופ בסיר, עד שמצטמצם לחצי.

**אם הספינג' חמות - טובלים אותן בסירופ קר ואם הן קרות טובלים אותן בסירופ חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות