מתכון: פנקייק מפתיע לארוחת בוקר

מתכון לפנקייק אוורירי ועשיר שישדרג לכם את ארוחת הבוקר או הערב, לפי אלרן גולדשטיין מהמעדניה של גולדשטיין

אלרן גולדשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלרן גולדשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
נסו לשים את התוספות עוד בשלב הטיגון. פנקייק של אלרן גולדשטייןצילום: Azurita / Getty Images/iStockpho

רכיבים

  • 3 ביצים
  • כוס וחצי חלב
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 60 גרם חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן תירס
  • 3/4 כוס סוכר
  • כוס וחצי קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • גרדת מנדרינה או לימון
  • חצי מקל וניל (את הפנים) או תמצית איכותית

הוראות הכנה

מעבירים לקערה את הביצים, החלב, פנים מקל הווניל, גרידת המנדרינה או הלימון והסוכר. טורפים הכל כדקה וחצי או עד שכל המרכיבים מתחברים.

מערבבים את אבקת האפייה עם הקמח ומוסיפים אותם לתערובת. כעת מעבדים למרקם חלק ומוסיפים את החמאה או השמן (במידה והתערובת סמיכה מדי ולא נמזגת - יש להוסיף עוד חלב לדילול).

מחממים מחבת טפלון לחום בינוני, משמנים אותה מעט, ומזליפים מן התערובת בעזרת כף או מצקת, בהתאם לגודל הפנקייק שרוצים.

בזמן שצידו האחד מיטגן ניתן לפזר עליו תוספות: תותים פרוסים, בננות, שוקולד צ'יפס או חלבה. לפני שהופכים את הפנקייק יש לוודא שיש מספיק שומן על המחבת, להפוך ולטגן את הצד השני. להגיש כשהחלק עם התוספות כלפי מעלה. אפשרויות הגשה: שמנת מוקצפת, שמנת חמוצה ותותים, לבנה ודבש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ