איך מכינים ספינג'?

הכינו את אבקת הסוכר: הספינג' הוא הגרסה הצפון אפריקאית לבצק שמרים מטוגן בשמן עמוק

נטע מור, שפית קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נטע מור, שפית קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: David Cohen 156 / Shutterstock.c

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 3.5 כוסות מים
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • ליטר שמן לטיגון

הוראות הכנה

1. מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והמלח בקערה.

2. מוסיפים שמרים ומים ולשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים את הבצק במגבת לחה למניעת התייבשות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ. באמצעות כוס או כלי שמיועד לכך יוצרים מהבצק עיגולים.

4. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ובודקים שהוא מספיק חם באמצעות חתיכת בצק קטנה. אם היא קופצת ומיטגנת – השמן מוכן.

5. לפני הטיגון, מרימים את עיגולי הבצק ובעזרת הידיים יוצרים חור באמצע - כמו בדונאט האמריקני. מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

6. ממש לפני ההגשה אפשר לטבול את הספינג' בקערת סוכר משני הצדדים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ