סופגניות טבעוניות: איך מכינים? חנוכה 2018: סופגניות טבעוניות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים סופגניות טבעוניות?

גם לטבעונים מגיע ליהנות מחנוכה. אותן קלוריות, אותו טעם, ללא נקיפות המצפון

10 סועדים דרגת קושי: בינוני
סופגניות טבעוניות
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג קמח לבן

3 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות חלב אורז או שקדים פושר

1/2 כוס סוכר

2 קופסאות קטנות (230 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1/2 כפית מלח

1 מעדן סויה וניל

80 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

אבקת סוכר

ריבת דובדבנים

הוראות הכנה

שמים חצי מכמות הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב. יוצקים לקערה את החלב הפושר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה.

מוסיפים לתערובת את המחמאה הרכה, רסק התפוחים, מעדן הסויה והמלח ומאחדים. מוסיפים לקערה את יתרת הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כ-5 דקות. מניחים על משטח עבודה מקומח ומרדדים באמצעות מערוך לעובי של כ-1 ס"מ.

קורצים מהבצק עיגולים באמצעות ספל, מכדררים מעט ומניחים אותם על גבי נייר אפייה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במשך 45 דקות.

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את עיגולי הבצק משני הצצדים (רצוי סופגניות בודדות בכל סיבוב), עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

ממלאים כל סופגניה בריבה באמצעות מזרק ומעטרים באבקת סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות