חנוכה 2014: מתכונים לסופגניות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סופגניות ללא גלוטן

מתוך הספר "טעים ללא גלוטן" של רות טרכטמן

דרגת קושי: בינוני
סופגניה אפויה
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 וחצי כוסות קמח קונדיטור

1 כוס תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

חצי כוס תערובת קמח לעוגות (נטול גלוטן)

חצי כוס קמח תירס דק

חצי כוס קמח טפיוקה

חצי כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

1 כפית משפר אפייה

1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם

1 כף סיבים דקים רבע כפית מלח

3 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר וניל או תמצית

4 כפות ברנדי או קוניאק

חצי לימון סחוט

100 גר' חמאה מומסת

3 ביצים

רבע כוס סוכר

1 כוס חלב פושר

חצי כוס מים פושרים גרידת לימון

הוראות הכנה

מנפים את הקמחים, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.

יוצרים גומה במרכז תערובת הקמחים ובה מניחים את השמרים, חצי כוס חלב וסוכר ובוחשים היטב. מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק אחיד ומעט דביק.

מניחים לבצק לתפוח למשך שעה. כשהבצק הכפיל את נפחו לשים שוב תוך הוספת מעט מלח, עד לקבלת בצק שאינו דביק.

בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לכדורים. מניחים את כדורי הבצק על משטח מקומח ופוחסים מעט. מכסים במגבת.

מוזגים לסיר שמן לטיגון עמוק וממתינים עד שהשמן לוהט. מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה. את הסופגניות המוכנות מעבירים בעזרת כף מחוררת למסננת ולאחר מכן לצלחת מרופדת בנייר סופג.

*טיפ: חשוב להקפיד שבזמן הטיגון השמן לא יהיה חם מדי במהלך הטיגון על מנת שפנים הסופגניות יהיה מוכן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות