מתכון |

איך מכינים ספינג' מרוקאי טבעוני מצופה סוכר דק

הסופגניות המרוקאיות הנהדרות הן קלאסיקה לא רק בחנוכה, אלא בכל אירוע חגיגי. כך תכינו אותן

צ'רלי פדידה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'רלי פדידה, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
ספינג', סופגניות מרוקאיותצילום: Getty Images IL

רכיבים

  • 500 גרם (3.5 כוסות) קמח רב תכליתי

  • 10 גרם (כף) שמרים יבשים

  • 10 גרם (כף) מלח

  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה

  • 20 גרם (רבע כוס) סוכר

  • 40 מ"ל ערק

  • 200-400 מ"ל מים

  • שמן לטיגון עמוק

  • סוכר דק

הוראות הכנה

1. מנפים קמח ואבקת אפייה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד מים.

2. מתפיחים למשך כ-30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל-30 דקות נוספות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).

3. כשהספינג'ים מזהיבים במחבת/ סיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים). מגישים מיד.

*ניתן להגיש עם קעריות של מטבלים מתוקים כמו דבש, סילאן, שוקולד מומס, ריבות בטעמים ועוד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ