מתכון

איך מכינים ספינג' מרוקאי טבעוני מצופה סוכר דק

הסופגניות המרוקאיות הנהדרות הן קלאסיקה לא רק בחנוכה, אלא בכל אירוע חגיגי. כך תכינו אותן

צ'רלי פדידה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צ'רלי פדידה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
סופגניות מרוקאיות של השף צ'רלי פדידה

רכיבים

  • 500 גרם קמח רב תכליתי
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 20 גרם סוכר
  • 40 מ"ל ערק
  • 200 מ"ל מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • סוכר דק

הוראות הכנה

1. מנפים קמח ואבקת אפייה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך.

2. מתפיחים למשך כ-30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל-30 דקות נוספות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).

3. כשהספינג'ים מזהיבים במחבת/ סיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים). מגישים מיד.

*ניתן להגיש עם קעריות של מטבלים מתוקים כמו דבש, סילאן, שוקולד מומס, ריבות בטעמים ועוד.

תגובות