שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

לחמניות "באו" עם שפונדרה בניחוח אניס

לחמניית ענן ממולאת בתבשיל אסייתי של בשר בבישול ארוך. מתכון של השף שי קיצ'ס ממסעדת דה באן

שי קיצ'ס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שי קיצ'ס, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
הבאן של דה באן
הבאן של דה באןצילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

לבצק:

  • 180 גרם קמח כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 120 מ"ל מים פושרים
  • קורט מלח
  • 3 כפות חמאה מומסת או שמן

לשפונדרה:

  • 1 ק"ג שפונדרה
  • שמן זית
  • 2 גזרים חתוכים לפיסות גדולות
  • בצל חתוך לפלחים
  • 5 שיני שום
  • כ 5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
  • 4 כוכבי אניס
  • מלח פלפל שחור בנדיבות
  • מים לכיסוי
  • ראש חסה אייסברג מפורק לעלים
  • מלפפונים חמוצים
  • רוטב הויסין

הוראות הכנה

1. מתבלים את השפונדרה במלח ופלפל שחור. מחממים מעט שמן בסיר וצורבים את הבשר. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים יחד מספר דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום וכוכבי האניס ומכסים במים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כחמש שעות עד שהבשר רך מאד. מוציאים את הבשר מהסיר וקוצצים דק.

2. מכינים לחמניות באו: שמים בקערה קטנה שמרים, 2 כפות קמח וסוכר, מוסיפים מעט מים פושרים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים את תערובת השמרים, החמאה המומסת וקורט מלח. מעבדים עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומשהים עד להכפלת הנפח.

3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר עשרה ס"מ ומניחים ה מכוסה להתפחה נוספת.

4. מאדים בכלי אידוי מבמבוק, מרופד בנייר אפייה או בעלי כרוב, מעל סיר עם מים רותחים כעשר דקות.

5. להרכבת המנה: חוצים כל לחמניה לרוחב ומשאירים מחובר בקצה. מורחים רוטב הוייסין, מניחים עלי חסה, עליהם כ-3 כפות מהשפונדרה ולבסוף פרוסות מלפפון חמוץ. סוגרים ואוכלים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ