לחמניות "באו" עם שפונדרה בניחוח אניס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לחמניות "באו" עם שפונדרה בניחוח אניס

לחמניית ענן ממולאת בתבשיל אסייתי של בשר בבישול ארוך. מתכון של השף שי קיצ'ס ממסעדת דה באן

דרגת קושי: בינוני
הבאן של דה באן
אנטולי מיכאלו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

180 גרם קמח כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
½ כפית אבקת אפייה
120 מ"ל מים פושרים
קורט מלח
3 כפות חמאה מומסת או שמן

לשפונדרה:

1 ק"ג שפונדרה
שמן זית
2 גזרים חתוכים לפיסות גדולות
בצל חתוך לפלחים
5 שיני שום
כ 5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
4 כוכבי אניס
מלח פלפל שחור בנדיבות
מים לכיסוי
ראש חסה אייסברג מפורק לעלים
מלפפונים חמוצים
רוטב הויסין

הוראות הכנה

1. מתבלים את השפונדרה במלח ופלפל שחור. מחממים מעט שמן בסיר וצורבים את הבשר. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים יחד מספר דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום וכוכבי האניס ומכסים במים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כחמש שעות עד שהבשר רך מאד. מוציאים את הבשר מהסיר וקוצצים דק.

2. מכינים לחמניות באו: שמים בקערה קטנה שמרים, 2 כפות קמח וסוכר, מוסיפים מעט מים פושרים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים את תערובת השמרים, החמאה המומסת וקורט מלח. מעבדים עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומשהים עד להכפלת הנפח.

3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר עשרה ס"מ ומניחים ה מכוסה להתפחה נוספת.

4. מאדים בכלי אידוי מבמבוק, מרופד בנייר אפייה או בעלי כרוב, מעל סיר עם מים רותחים כעשר דקות.

5. להרכבת המנה: חוצים כל לחמניה לרוחב ומשאירים מחובר בקצה. מורחים רוטב הוייסין, מניחים עלי חסה, עליהם כ-3 כפות מהשפונדרה ולבסוף פרוסות מלפפון חמוץ. סוגרים ואוכלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות