מתכון: פירה ארטישוק ירושלמי

פירה ארטישוק ירושלמי חגיגי שמתאים במיוחד כתוספת לארוחת דגים, ממתכון של השף ברנע שלס

ברנע שלס, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פירה ארטישוק ירושלמי
פירה ארטישוק ירושלמיצילום: Barbro Bergfeldt / Shutterstock.
ברנע שלס, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

"ארטישוק ירושלמי מזכיר לי את השוק ביום שלפני החג. ארטישוק ירושלמי תמיד מביא איתו ריח של שורשים ואדמה. האביב המוריק הוא ההזדמנות אחרונה להשתמש בשורש המדהים הזה. בארוחת החג או בליווי דגים תמיד אפשר להוריד מהמתכון על החמאה. זה לא יוריד מהטעם העשיר של הארטישוקים".

תגיות:

רכיבים

  • קילו ארטישוק ירושלמי מקולף
  • בצל סגול מקולף
  • 5 שיני שום קלופות
  • שני ענפי טימין טרי
  • כוס יין לבן
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • מלח פלפל
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

חותכים את הארטישוק והבצל לקוביות גסות ומערבבים. מוסיפים את שיני השום שלמות עם עלי טימין, שמן זית, מלח ופלפל.

מניחים בתבנית מוסיפים את היין הלבן ואת קוביות החמאה מפוזרות. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ב-220 מעלות למשך 40 דקות.

מורידים את נייר האלומיניום ואופים ל-15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים. מתבלים בהתאם לטעם ומגישים חם.

תגובות