מתכון

איך מכינים את הסופגנייה הקלאסית של רולדין

בסופו של יום, אין כמו הסופגניה הישנה והטובה. הנה המדריך השלם להכנתה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
זמן בישול:20 דקות
הסופגניות של רולדין

רכיבים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כוס מים קרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 60 גרם שמרים לחים
  • 90 גרם מחמאה
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום

הוראות הכנה

להכניס למיקסר: קמח, מלח, סוכר ושמרים לחים, לערבב למשך דקה.

להוסיף מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי. ללוש במשך 3 דקות במהירות נמוכה.

לערבב פעם נוספת: 3 דקות במהירות גבוהה. להוסיף מלח וחמאה/מחמאה. ללוש 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה.

לאחר ההתפחה (בהכפלת הגודל), חובטים בבצק להוצאת האוויר. מכסים ושוב מניחים להתפחה.

לכדרר סופגניות, 50 גרם לסופגנייה.

משמנים קלות משטח עבודה יוצרים כדורים של 50 גרם.

מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לטמפ' גבוהה (לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה).

מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.

תגובות