פשטידת חצילים קלה וקלילה

מאפה קל מכל הבחינות, גם להכנה וגם לאכילה, ללא בצק. טעמם של החצילים המבושלים במים שונה מהטעם המתקבל בטיגון או באפייה

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
פשטידת חציליםצילום: ãåøòí âåðè

רכיבים

  • 1.5 קילו חצילים, קלופים וקצוצים לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ

  • כף מלח 

  • גביע וחצי גבינת קוטג' 9% 

  • 4 ביצים 

  • כף אבקת מרק עוף

  •  5 כפות פירורי לחם 

  • חופן שמיר קצוץ 

  • פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מניחים את קוביות החציל בסיר גדול, מכסים במים (החצילים יצופו) ומוסיפים כף מלח. מכסים ומביאים לרתיחה, ואז מבשלים עוד עד שהחציל רך ומוכן (כ-5 דקות).

מעבירים למסננת פסטה ונפטרים מהנוזלים. מערבבים בקערה גדולה את יתר החומרים, ומוסיפים את קוביות החציל.

מעבירים את התערובת לתבנית גדולה ומשומנת (למשל, בגודל 30x23 ס"מ).

אופים בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה יפה (כשעה). מגישים חם או פושר, לצד סלט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ