מתכון

פאי תפוחים אמריקאי קלאסי

על אף שנולד באירופה, פאי התפוחים התגלגל לאמריקה ושם קיבל טיפול עשיר ומושחת. כך תעשו אותו לפי המתכון של נולה אמריקן בייקרי

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת תפוחים
צילום: ללא קרדיט

רכיבים

 למלית:

  • 5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 150 גרם סוכר חום
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל

לבצק:

  • 360 גרם קמח
  • 300 גרם חמאה
  • 20 גרם סוכר
  • 2 גרם מלח
  • 70-80 מ"ל מי קרח

לציפוי:

  • 2 כפות סוכר חום
  • חופן פקאנים קצוצים

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד שמתקבלים פירורים גסים.

מוסיפים את מי הקרח ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.

מכינים את המלית:

מערבבים את כל מרכיבי המלית, מעבירים לתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ-45 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. מניחים לתפוחים להצטנן.

מרכיבים את הפאי:

מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרדדים 3/4 מכמות הבצק ומעבירים לתבנית פאי בקוטר '22. מניחים מעל הבצק את התפוחים האפויים.

מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית, קורצים עיגול במרכזו כדי לאפשר לאדים להשתחרר במהלך האפייה ומהדקים לקצוות קלתית הבצק שבתבנית. מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק ואופים 25-35 דקות, או שעד שהבצק מזהיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ