פאי תפוחים קלאסי - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאי תפוחים אמריקאי קלאסי

על אף שנולד באירופה, פאי התפוחים התגלגל לאמריקה ושם קיבל טיפול עשיר ומושחת. כך תעשו אותו לפי המתכון של נולה אמריקן בייקרי

דרגת קושי: קל
עוגת תפוחים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

 למלית:

5 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות

150 גרם סוכר חום

מיץ מ-1 לימון

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

לבצק:

360 גרם קמח

300 גרם חמאה

20 גרם סוכר

2 גרם מלח

70-80 מ"ל מי קרח

לציפוי:

2 כפות סוכר חום

חופן פקאנים קצוצים

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד שמתקבלים פירורים גסים.

מוסיפים את מי הקרח ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך ארבע שעות לפחות.

מכינים את המלית:

מערבבים את כל מרכיבי המלית, מעבירים לתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, למשך כ-45 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. מניחים לתפוחים להצטנן.

מרכיבים את הפאי:

מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרדדים 3/4 מכמות הבצק ומעבירים לתבנית פאי בקוטר '22. מניחים מעל הבצק את התפוחים האפויים.

מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בקוטר התבנית, קורצים עיגול במרכזו כדי לאפשר לאדים להשתחרר במהלך האפייה ומהדקים לקצוות קלתית הבצק שבתבנית. מורחים מעט ביצה טרופה על הבצק ואופים 25-35 דקות, או שעד שהבצק מזהיב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות