מתכון למרציפן ביתי

למה לקנות מרציפן כשאפשר להכין בקלות ובלי חומרים תעשייתיים? השף קובי בכר מרופטופ במלון ממילא מביא את המתכון הביתי שלו

קובי בכר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קובי בכר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרציפן ביתי

רכיבים

  • 3 כוסות שקדים
  • 4 יחידות שקדים מרים
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
  • 2 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

1. משרים את השקדים והשקדים המרים במים פושרים ושומרים במקרר למשך לילה.

2. קולפים את השקדים ומייבשים קלות במגבת, טוחנים את השקדים קלות במעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מסה אחידה במרקם משחתי.

3. מחלקים את המסה ל-4 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים גליל בקוטר 2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר למשך שעה וחותכים את הגלילים באלכסון לפרוסות בעובי 4 ס"מ. מוציאים ומגללים או מעצבים את הצורה הרצויה.

תגובות