שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

רולים קרים במילוי עוף טחון לימוני

מנה מרעננת שהיא חגיגה של טעמים ומרקמים בתוך רול, מעשבי תיבול כמו למון גראס, כוסברה ונענע, דרך העוף והלימון ועד חמאת הבוטנים, הצ'ילי והסויה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ישראל אהרוני, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
דפי אורז
דפי אורזצילום: מתן שופן

רכיבים

  • 24 דפי אורז יבשים
  • 500 גרם פרגיות עוף, טחונות, אפשר גם חזה עוף טחון
  • 3 כפות שמן
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר, טרי וקצוץ דק
  • 1 מקל למון גראס מנוקה, קצוץ דק
  • 5 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
  • 2 כפות רוטב דגים או רוטב סויה
  • 3 כפות מיץ ליים או לימון

לרוטב הבוטנים:

  • 4 כפות חמאת בוטנים, חלקה וטבעית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף ג'ינג'ר, טרי וקצוץ דק
  • 1 כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

הכנת הרולים:

1. מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהיא כמעט מעשנת, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי, הבצל ירוק והלמון גראס, ומטגנים תוך עירבוב כשתי דקות. מוסיפים את העוף הטחון, מעט מלח ופלפל, וממשיכים לטגן עוד כשלוש דקות.

2. מוסיפים למחבת את רוטב הדגים או הסויה ומיץ הליים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד שלוש דקות. מקררים את התערובת ומערבבים פנימה את עלי הנענע והכוסברה.

3. ממלאים את הרולים: מכינים קערה עם מים חמים. מניחים לידה ערימה של דפי אורז יבשים וקערה. טובלים דף אורז במים החמים למשך כמה שניות ומניחים על השלחן הנקי. טובלים עוד חמישה עיגולים, אחד אחד ומניחים גם אותם על השולחן.

4. מניחים תלולית בגודל קבב קטן מהמילוי המקורר לרוחב העיגול, בצד הקרוב אליכם. מקפלים בעדינות את שני צדי העיגול על המילוי, ואחר מגלגלים לגליל מהודק מכם והלאה. מניחים על מגש משומן עם צד התפר כלפי מטה. וממשיכים עם כל הכמות.

הכנת רוטב הבוטנים:

מבשלים את כל החומרים בסיר קטן עד לרתיחה, מעבירים לקערית ומגישים עם עלי חסה ועשבי תיבול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ