סלוקי - ניוקי סלקים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלוקי - ניוקי סלקים

החיבורים עם סלק, פטרוזיליה, סלרי או חצילים יוצרים מנעד טעמים בעלי מתיקות טבעית ועדינות. והרוטב שמלווה את הניוקי מוסיף טעמים חמצמצים, מלוחים, וחריפים ליצירת מנה הרמונית

4-6 מנות דרגת קושי: קל
סלוקי - ניוקי סלקים
לימור לניאדו תירוש

את הניוקי הזה אפשר לשמור בקופסה אטומה במקפיא, כאשר נייר פרגמנט מפריד בין השכבות. ניתן להכין מראש ולאחסן במקרר עד 48 שעות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לניוקי:

4 תפוחי אדמה קטנים (כ-400 גרם) מזן דזירה

2 סלקים אדומים קטנים מאוד (כ-100 גרם)

30 גרם חמאה, 1 חלמון

קורט מלח ים אטלנטי

100 גרם קמח לפסטה (צהבהב) מחיטת דורום, שעבר טחינה כפולה + קמח לקימוח המשטח

לרוטב:

חצי כוס שמן זית עדין

4 שיני שום קלופות ופרוסות דק

חצי צרור עלי בזיליקום

350 גרם עלי תרד, עדיף טורקי

חצי כפית מלח אטלנטי

קורט פלפל שחור גרוס

קורט צ’ילי גרוס

רבע כוס אגוזי לוז מולבנים וקצוצים גס

6 יחידות ארטישוק משומר פרוס לפרוסות עבות (יבוא מאיטליה)

להגשה:

גרידת לימון ופרמזן מגוררים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה והסלקים בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות עד שעה. נועצים קיסם ובודקים שהתרככו. מצננים מעט, מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והסלקים בפומפייה דקה לתוך קערה גדולה. מוסיפים חמאה, מערבבים מעט, מוסיפים חלמון, מלח וקמח. לשים קצרות עד קבלת בצק מעט דביק. מכדררים לכדור.

מפזרים קמח על משטח עבודה ומקמחים את הידיים. קורצים 4 כדורים מהבצק ומגלגלים לנקניקיות ארוכות ושמנמנות (2 ס”מ קוטר) חותכים בסכין או בקלף פיסות מהנקניק באורך שני סנטימטר. מגלגלים כל פיסת בצק לכדור קטן. מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את הסלוקי עד שיצופו. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מצופה בנייר אפייה בשכבה אחת, כדי שיתקררו קמעה.

מוזגים לווק שמן זית, מטגנים קצרות שיני שום, בזיליקום ועלי תרד. מתבלים במלח, פלפל ומעט צ’ילי ומקפיצים קלות במחבת, מוסיפים ארטישוק ואגוזי לוז ומקפיצים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הסלוקי, מקפיצים 3-2 דקות ומוציאים לצלחת. מגררים מעל מעט לימון ופרמזן ומגישים מיד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות