יהלומה לוי, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלוקי - ניוקי סלקים
סלוקי - ניוקי סלקיםצילום: לימור לניאדו תירוש
יהלומה לוי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4-6 מנות

את הניוקי הזה אפשר לשמור בקופסה אטומה במקפיא, כאשר נייר פרגמנט מפריד בין השכבות. ניתן להכין מראש ולאחסן במקרר עד 48 שעות.

רכיבים

לניוקי:

  • 4 תפוחי אדמה קטנים (כ-400 גרם) מזן דזירה

  • 2 סלקים אדומים קטנים מאוד (כ-100 גרם)

  • 30 גרם חמאה, 1 חלמון

  • קורט מלח ים אטלנטי

  • 100 גרם קמח לפסטה (צהבהב) מחיטת דורום, שעבר טחינה כפולה + קמח לקימוח המשטח

לרוטב:

  • חצי כוס שמן זית עדין

  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק

  • חצי צרור עלי בזיליקום

  • 350 גרם עלי תרד, עדיף טורקי

  • חצי כפית מלח אטלנטי

  • קורט פלפל שחור גרוס

  • קורט צ’ילי גרוס

  • רבע כוס אגוזי לוז מולבנים וקצוצים גס

  • 6 יחידות ארטישוק משומר פרוס לפרוסות עבות (יבוא מאיטליה)

להגשה:

  • גרידת לימון ופרמזן מגוררים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה והסלקים בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות עד שעה. נועצים קיסם ובודקים שהתרככו. מצננים מעט, מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והסלקים בפומפייה דקה לתוך קערה גדולה. מוסיפים חמאה, מערבבים מעט, מוסיפים חלמון, מלח וקמח. לשים קצרות עד קבלת בצק מעט דביק. מכדררים לכדור.

מפזרים קמח על משטח עבודה ומקמחים את הידיים. קורצים 4 כדורים מהבצק ומגלגלים לנקניקיות ארוכות ושמנמנות (2 ס”מ קוטר) חותכים בסכין או בקלף פיסות מהנקניק באורך שני סנטימטר. מגלגלים כל פיסת בצק לכדור קטן. מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את הסלוקי עד שיצופו. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מצופה בנייר אפייה בשכבה אחת, כדי שיתקררו קמעה.

מוזגים לווק שמן זית, מטגנים קצרות שיני שום, בזיליקום ועלי תרד. מתבלים במלח, פלפל ומעט צ’ילי ומקפיצים קלות במחבת, מוסיפים ארטישוק ואגוזי לוז ומקפיצים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הסלוקי, מקפיצים 3-2 דקות ומוציאים לצלחת. מגררים מעל מעט לימון ופרמזן ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ