שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

סלוקי - ניוקי סלקים

החיבורים עם סלק, פטרוזיליה, סלרי או חצילים יוצרים מנעד טעמים בעלי מתיקות טבעית ועדינות. והרוטב שמלווה את הניוקי מוסיף טעמים חמצמצים, מלוחים, וחריפים ליצירת מנה הרמונית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלוקי - ניוקי סלקים
סלוקי - ניוקי סלקיםצילום: לימור לניאדו תירוש
יהלומה לוי, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות

את הניוקי הזה אפשר לשמור בקופסה אטומה במקפיא, כאשר נייר פרגמנט מפריד בין השכבות. ניתן להכין מראש ולאחסן במקרר עד 48 שעות.

רכיבים

לניוקי:

  • 4 תפוחי אדמה קטנים (כ-400 גרם) מזן דזירה
  • 2 סלקים אדומים קטנים מאוד (כ-100 גרם)
  • 30 גרם חמאה, 1 חלמון
  • 100 גרם קמח לפסטה (צהבהב) מחיטת דורום, שעבר טחינה כפולה + קמח לקימוח המשטח

לרוטב:

  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 350 גרם עלי תרד, עדיף טורקי
  • 6 יחידות ארטישוק משומר פרוס לפרוסות עבות (יבוא מאיטליה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה והסלקים בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות עד שעה. נועצים קיסם ובודקים שהתרככו. מצננים מעט, מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והסלקים בפומפייה דקה לתוך קערה גדולה. מוסיפים חמאה, מערבבים מעט, מוסיפים חלמון, מלח וקמח. לשים קצרות עד קבלת בצק מעט דביק. מכדררים לכדור.

מפזרים קמח על משטח עבודה ומקמחים את הידיים. קורצים 4 כדורים מהבצק ומגלגלים לנקניקיות ארוכות ושמנמנות (2 ס”מ קוטר) חותכים בסכין או בקלף פיסות מהנקניק באורך שני סנטימטר. מגלגלים כל פיסת בצק לכדור קטן. מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את הסלוקי עד שיצופו. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מצופה בנייר אפייה בשכבה אחת, כדי שיתקררו קמעה.

מוזגים לווק שמן זית, מטגנים קצרות שיני שום, בזיליקום ועלי תרד. מתבלים במלח, פלפל ומעט צ’ילי ומקפיצים קלות במחבת, מוסיפים ארטישוק ואגוזי לוז ומקפיצים עוד כשתי דקות. מוסיפים את הסלוקי, מקפיצים 3-2 דקות ומוציאים לצלחת. מגררים מעל מעט לימון ופרמזן ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ