מתכון

ניוקי שורשים עם פטריות חמאה ויין לבן

מומלץ להכין את הניוקי הזה בימי החורף כאשר השורשים במיטבם - מתוקים ובשרניים. גם הרוטב העשיר חורפי במהותו ומלווה את הניוקי בטעמים של חמאה, יין ופטריות

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
ניוקי שורשים עם פטריות חמאה ויין לבן
ניוקי שורשים עם פטריות חמאה ויין לבןצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לניוקי:

  • 3 תפוחי אדמה (300-250 גרם) מזן דזירה
  • שורש סלרי גדול (150-100 גרם)
  • 2 שורשי פטרוזיליה בינוניים (150-100 גרם)
  • 30 גרם חמאה
  • קורט מלח אטלנטי
  • חלמון
  • 100 גרם קמח לפסטה (צהבהב) מחיטת דורום, שעבר טחינה כפולה + קמח לקימוח המשטח

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גרם חמאה
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • חופן עלי בזיליקום
  • כוס ין לבן יבש משובח
  • סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • חצי כפית מלח אטלנטי
  • רבע כפית או יותר צ’ילי גרוס
  • 350 גרם עלי תרד, עדיף טורקי

להגשה:

  • גרידת לימון ופרמזן מגוררים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה והשורשים בתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 45 דקות עד שעה. נועצים קיסם ובודקים שהתרככו. מצננים מעט, מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה והשורשים בפומפייה דקה לתוך קערה גדולה (כאשר השורשים סיביים ונתקלים בגוש קשה לגרירה, משליכים). מוסיפים חמאה, מערבבים מעט, מוסיפים חלמון, מלח וקמח. לשים קצרות את התערובת עד קבלת בצק מעט דביק. מכדררים לכדור.

מפזרים קמח על משטח עבודה ומקמחים את הידיים. קורצים 4 כדורים מהבצק ומגלגלים לנקניקיות ארוכות ושמנמנות (בקוטר 2 ס”מ) חותכים בסכין או בקלף פיסות מהנקניק באורך שני סנטימטר.

מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את הניוקי עד שיצופו. הניוקי צף יחסית מהר ולכן חשוב להוציא בזריזות. מעבירים בעזרת כף מחוררת למגש מצופה בנייר אפייה בשכבה אחת, כדי שיתקררו קמעה.

מניחים במחבת שמן זית וחמאה ומטגנים קצרות שום פרוס ובזיליקום. מוזגים יין לבן, מגבירים את הלהבה עד שהאלכוהול התנדף. מוסיפים פטריות, מלח, פלפל ומעט צ’ילי ומקפיצים קלות. מוסיפים את הניוקי והתרד, מקפיצים 3 דקות ומוציאים לצלחת. מגררים מעל מעט גרידת לימון ופרמזן ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ